Med Æg:
100 g flormelis
1 æg
2 spsk fløde (evt mælk og olivenolie)
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt hvid peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
100 g smør
Fremgangsmåde:
Brug flormelis og ikke krystaliseret sukker ellers hænger de ikke sammen når man triller pølserne.
Der skal ikke bruges bagepulver, da kagen ellers flyder sammen.
Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk
Pisk flormelis og æg sammen og rør fløden i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret
heri. Saml dejen med æggesnapsen. Hvis dejen er for fugtig kan den stilles i køleskabet i nogle minutter.
Endlig ikke for længe da den da bliver for hård til at arbejde med
Når dejen er parat rulles den i stænger. Skær den i små stykker på størrelse med hasselnødder. Rul et af
stykkerne til en pølse og lav små spiraler i enderne. Gør det samme med det næste stykke og anbring den
over kors på den første pølse og trykkes let sammen. Anbring den derefter på en bageplade og fortsæt til
der ikke er mere dej. Ved angivet mængte bliver der kager til ca en bageplade.
Sæt Guldvognene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Bagetid 9-10 min. ved 200° - traditionel ovn
|