1/2 pk smør
4 spiseskefuld madolie
salt
pepper
bouillon
2 porter øl
40 cl mjød
2 kg Hest
1 hvidkålshovede
3 bundter blegselleri
1 bundt forårsløg
4 alm. løg
6 fed hvidløg
1.5 kg bønner
1 kg champignon i skiver
Kødet skæres i tern og brunes på panden sammen med løg, salt, pepper, smør og olie.
Hvidkålshovede skæres i tern og brunes med salt, pepper, smør og olie i en stor gryde med plads til resten af retten.
Her efter hældes kødet op i gryden til hvidkålen sammen med Forårsløg, blegselleri, hvidløg, porter, mjød og bouillon. Det hele varmes op til det koger, hvor efter der skrues ned på lav varme. Lad retten simre i 3 timer.
Bønnerne tilberedes for sig eller der anvendes bønner på dåse. Eftersom kødet er hest kan der med fordel bruges hestebønner. :-)
Champignon skæres i skiver og ristes på panden med salt, pepper, smør og olie til de er sprøde. Det kan med fordel gøres medens retten simre.
Efter de tre timer hældes bønner og champignon i gryden. Der røres rundt og retten er færdig.
Retten kan også laves med okse eller svinekød, men hvis du bruger svinekød så husk at bruge timian når du steger kødet.
Harreskovens Hestebønne gryde (Vegetarisk)
I dag serverer vi kun vegetarisk mad ved vores blót, da det skal være noget alle kan spise.
I stedet for kød bruger vi vegetarisk køderstatning. Vi har bka brugt usødet Jackfruit
1/2 pk smør
4 spiseskefuld madolie
salt
pepper
bouillon
2 kg Jackfruit
1 hvidkålshovede
3 bundter blegselleri
1 bundt forårsløg
4 alm. løg
6 fed hvidløg
kg hestebønner
1 kg champignon i skiver
Jackfruit skæres i tern og brunes på panden sammen med løg, salt, pepper, smør og olie.
Hvidkålshovede skæres i tern og brunes med salt, pepper, smør og olie i en stor gryde med plads til resten af retten.
Her efter hældes Jackfruit op i gryden til hvidkålen sammen med Forårsløg, blegselleri, hvidløg og bouillon. Det hele varmes op til det koger, hvor efter der skrues ned på lav varme. Lad retten simre i 3 timer.
Bønnerne tilberedes for sig eller der anvendes bønner på dåse.
Champignon skæres i skiver og ristes på panden med salt, pepper, smør og olie til de er sprøde. Det kan med fordel gøres medens retten simre.
Efter de tre timer hældes bønner og champignon i gryden. Der røres rundt og retten er færdig.
|
|