Aktiviteter Nordisk Spiritualitet Medlemssiden Gudehov
   
Aktivitetsliste
Blot
Vielser
Blotplads kort
Blotbeskrivelse
Opskrifter
Ritualtekster
     
 

 


Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

 

 

Find os på sociale medier

vKontakte Telegram Facebook Instagram

Harreskovens Hestegryde

1/2 pk smør
4 spiseskefuld madolie
salt
pepper
bouillon
2 porter øl
40 cl mjød
2 kg Hest
1 hvidkålshovede
3 bundter blegselleri
1 bundt forårsløg
4 alm. løg
6 fed hvidløg
1.5 kg bønner
1 kg champignon i skiver

Kødet skæres i tern og brunes på panden sammen med løg, salt, pepper, smør og olie.
Hvidkålshovede skæres i tern og brunes med salt, pepper, smør og olie i en stor gryde med plads til resten af retten.
Her efter hældes kødet op i gryden til hvidkålen sammen med Forårsløg, blegselleri, hvidløg, porter, mjød og bouillon. Det hele varmes op til det koger, hvor efter der skrues ned på lav varme. Lad retten simre i 3 timer.
Bønnerne tilberedes for sig eller der anvendes bønner på dåse. Eftersom kødet er hest kan der med fordel bruges hestebønner. :-)
Champignon skæres i skiver og ristes på panden med salt, pepper, smør og olie til de er sprøde. Det kan med fordel gøres medens retten simre.
Efter de tre timer hældes bønner og champignon i gryden. Der røres rundt og retten er færdig.

Retten kan også laves med okse eller svinekød, men hvis du bruger svinekød så husk at bruge timian når du steger kødet.


Harreskovens Hestebønne gryde (Vegetarisk)

I dag serverer vi kun vegetarisk mad ved vores blót, da det skal være noget alle kan spise.
I stedet for kød bruger vi vegetarisk køderstatning. Vi har bka brugt usødet Jackfruit

1/2 pk smør
4 spiseskefuld madolie
salt
pepper
bouillon

2 kg Jackfruit
1 hvidkålshovede
3 bundter blegselleri
1 bundt forårsløg
4 alm. løg
6 fed hvidløg
kg hestebønner
1 kg champignon i skiver

Jackfruit skæres i tern og brunes på panden sammen med løg, salt, pepper, smør og olie.
Hvidkålshovede skæres i tern og brunes med salt, pepper, smør og olie i en stor gryde med plads til resten af retten.
Her efter hældes Jackfruit op i gryden til hvidkålen sammen med Forårsløg, blegselleri, hvidløg og bouillon. Det hele varmes op til det koger, hvor efter der skrues ned på lav varme. Lad retten simre i 3 timer.
Bønnerne tilberedes for sig eller der anvendes bønner på dåse.
Champignon skæres i skiver og ristes på panden med salt, pepper, smør og olie til de er sprøde. Det kan med fordel gøres medens retten simre.
Efter de tre timer hældes bønner og champignon i gryden. Der røres rundt og retten er færdig.


Side op

Kontakt


Harreskovens Blótgilde kan kontaktes ved at skrive til:
e-mail ___________ : harreskov.blotgilde@gmail.com
Snail mail ________ : Ryttergårdsvej 16, 3-302, 3520 Farum.
eller ring på tlf. ___ :55 25 22 08
eller ring på tlf. ___ :70 25 06 09
Kontonummer i ALBank : 53610254110
CVR-nummer: 36615559



Henvendelse vedrørende :

Tilmelding til blot:     harreskov.blotgilde@gmail.com
Vielse:     vielsesforretter@blotgilde.dk
Ritualgruppen:     ritualgruppeansvarlig@blotgilde.dk
Hjemmesiden:     it-ansvarlig@blotgilde.dk
Ungdomsafdelingen:     vikingspejder@blotgilde.dk



Om os 


Harreskov Blotgilde
Vision
Trosgrundlag
Politisk misbrug

Presse


FAQ
Materiale
Pressemeddelelser
Presseregler
© Furesø Net 2022