Aktiviteter Nordisk Spiritualitet Medlemssiden Gudehov
   
FAQ
Materiale
Pressemeddelelser
Presseregler
     
 

 


Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

 

 

Find os på sociale medier

vKontakte Telegram Facebook Instagram

2011-11-16

Pressemeddelelse om homoseksuelle vielser.Nedenstående åbne brev er blevet sendt til kirkeministeren, socialministeren og familjestyrelsen samt til de relevante politiske ordførere i folketinget.

Jeg skriver her som repræsentant for, den af familiestyrelsen godkendte menighed, Harreskovens Blotgilde. Til orientering bekender vi os til den nordiske religion Asatroen.

Vi har ikke kunne undgå at lægge mærke til, at kirkeministerens påtænker, at indfører vielse af homoseksuelle i folkekirken.  I Harreskovens Blótgilde har vi altid været positivt indstillet over for samkønnede ægteskaber, i det der i vores religion ikke ligger nogen fordømmelse af sex mellem personer af samme køn. Tvært i mod har det i oldtiden været praksis i mange lignende religioner verden over. Da vi har både homo-, trans- og bi-  seksuelle blandt vore medlemmer har vi længe ønsket, at kunne udfører ritualer i forbindelse med indgåelse af registreret partnerskab, hvilket desværre ikke har været muligt på grund af lovgivningen.

Vi ser derfor frem til, at der samtidig med indførelsen af homoseksuelle vielser i folkekirken, også vil blive mulighed for trossamfund uden for folkekirken til at vie personer af samme køn. For vores del har vi ikke noget i mod, at homoseksuelle vielser bliver obligatorisk for trossamfund uden for folkekirken. Vi udfører dem gerne. I erkendelse af, at det nok ikke er alle trossamfund uden for folkekirken der har samme positive holdning til spørgsmålet som os, ønsker vi dog i det mindste muligheden for, at vælge samkønnede vielser til på frivillig basis.

I Harreskovens Blotgilde ville vi finde det besynderligt, hvis vi ikke fik muligheden for at forrette samkønnede vielser samtidig med at det sker i folkekirken, al den stund, at vores religion Asatroen er langt mere tolerant og inkluderende over for samkønnet sex og samkønnede forhold end det der gives udtryk for i folkekirkens kanoniske skrifter.


Med venlig hilsen
M. Grølheim (Hovgode)

--

%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%

%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%@%

Side op

Kontakt


Harreskovens Blótgilde kan kontaktes ved at skrive til:
e-mail ___________ : harreskov.blotgilde@gmail.com
Snail mail ________ : Ryttergårdsvej 16, 3-302, 3520 Farum.
eller ringe på tlf. ___ :70 25 06 09
Kontonummer i ALBank : 53610254110
CVR-nummer: 36615559Henvendelse vedrørende :

Tilmelding til blot:     harreskov.blotgilde@gmail.com
Vielse:     vielsesforretter@blotgilde.dk
Ritualgruppen:     ritualgruppeansvarlig@blotgilde.dk
Hjemmesiden:     it-ansvarlig@blotgilde.dk
Ungdomsafdelingen:     vikingspejder@blotgilde.dkOm os 


Harreskov Blotgilde
Vision
Trosgrundlag
Politisk misbrug

Presse


FAQ
Materiale
Pressemeddelelser
Presseregler
© Furesø Net 2022