Om os Medlemssider Aktiviteter Presse Nordisk Spiritualitet Gudehov

   
Harreskov Blotgilde
Vision
Trosgrundlag
Medlemskab
Politisk misbrug
Kontakt
     
 

Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

Besøg også vores

 

CVR-nummer: 36615559


OM MEDLEMSKAB

At være asatroende kræver ikke at du ”konverterer.” At være asatro vil sige, at du ærer de nordiske magter - Regin Öll - der omfatter Aser, Vaner og de milde vætter. Det vil sige, at du bliver asatroende i det øjeblik, du blóter til magterne.

Hvis du er interesseret i Harreskovens  Blotgilde kan du begynde med at registrere dig som Blótgæst. Tilmeld dig vores blótgæsteliste ved tilmeldingsfunktionen. Du finder den under venstremenuen på alle vores sider.  Som Registreret Blótgæst vil du modtage invitationer til vores arrangementer. Du kan endda logge på medlemssiden og rette i dine kontakt-oplysninger, ligesom du vil have begrænset adgang til medlemsfunktioner.

Ønsker du at blive medlem af Harreskovens Blótgilde, findes der en indmeldelsesfunktion, når du er logget ind som Blótgæst. Du kan også melde dig ind direkte ved indmeldelses formularen her under. Kontingentet, som vi kalder "Hovtold" er på det symbolske beløb 99,- kr om året. Tro handler om åndelighed, ikke materialisme. Derud over har vi en mad-abbonements-ordning, som giver adgang til gratis mad ved de 4 årlige blót. Madabonnement indklusiv hovtold koster årligt 333,- kr.

Harreskovens Blótgilde er et trossamfund. Det betyder at når du melder dig ind er du som grundregel medlem af vores trossamfund ind til du selv melder dig ud igen. I Harreskovens Blótgilde har vi tre typer af medlemsskab. Blótfrænde, Hovfrænde og Ungdomsmedlem.
Blótfrænde-medlemskabet har vi indført  primært for at give blótgæster adgang til vores madordning. Samtidigt er det også en mulighed for de, der vil støtte op om Harreskovens Blótgilde og vores officielle godkendelse som religiøst samfund.

Vores ungdomsafdeling hedder Ragnars sønner og døtre og har deres egen hjemmeside. Alle medlemmer under 18 år er medlem af ungdomsafdelingen. Det betyder at vi skal kende din alder ved indmeldelsen. For vores ungdomsmedlemmer tilbyder vi også en række vikinge- og spejder-relaterede aktiviteter samt undervisning i nordisk mytologi ligesom vi også tilbyder en hedensk ungdoms-indvielse som alternativ til kristen konfirmation eller borgerlig "nonfirmation."

Som udgangspunkt bliver alle, der melder sig ind i Harreskovens Blótgilde, blotfrænder. Mange af vores medlemmer kommer her enten for at deltage i ceremonierne eller få udført personlige overgangs-ritualer som knæsætning, hedensk ungdoms-indvielse (hedensk "nonfirmation"), bryllup m.m. Nogle er måske medlem af flere blótgrupper og ønsker ikke at føle sig forpligtede overfor Harreskoven. Disse medlemmer forbliver blótfrænder og har det godt med det. Til gengæld kan man ikke forvente at få indflydelse.

Som blótfrænde-medlem kan du blive hovfrænde, hvis du støtter op om vores vores vision og ønsker at blive en del af Harreskovens Blótgildes frændefælleskab.  Som hovfrænde, skal du som minimum kunne tilslutte dig Goderingens trosgrundlag. Det er en definition på asatroen, der er skrevet i fællesskab blandt en lang række blótgrupper. Vi forventer, at du som hovfrænde-medlem deltager i blótgruppens liv og er ansvarlige for afvikling af opgaver.  Vi forventer også, at hovfrænde-medlemmer sætter sig ind i, og interesserer sig for, den nordiske mytologi.

Som Hovfrænde-medlem har du stemmeret ved vores alting, er valgbar til ældste-rådet og kan indgå i forretterkredsen.
Hvis du som blótfrænde-medlem ønsker at blive hovfrænde-medlem vil vi, at du deltager i mindst to blót og at du ikke har nogen personlig konflikt med nogen af os, der er hovfrænde-medlem i forvejen.

 

Indmeldelsesblanket

Fornavn
Mellemnavn
Efternavn
Fødselsdag
- -

Adresse    
CO/
    E-post
Gade
Vej nr.
Sal
 
Sted
    Telefon nr.
Post nr.

By
   

Indmeldelse som:


Offentlig profil
  (Skal profilen kunne ses af andre medlemmer?)

Frivillige bidrag kan indbetales på konto i ALBank 53610254110
Husk at du kan trække frivillige bidrag fra i skat hvis vi har dit CPR nummer

 

© Furesø Net 2010